Wat is de betekenis van verzorgd?

Wat is de betekenis van verzorgd?

verzorgd – bijvoeglijk naamwoord uitspraak: ver-zorgd 1. zonder fouten, goed geformuleerd ♢ zijn taalgebruik is altijd heel verzorgd 2. schoon, met nette kleren en haren, niet te opvallend ♢ Kri…

Heb ik verzorgd?

‘Verzorgd’ is in dit geval een voltooid deelwoord. Om dit woord te spellen kun je gebruikmaken van het ’t eX-FoKSCHaaP. Als je een voltooid deelwoord tegenkomt, zoek je eerst het volledige werkwoord, ‘verzorgen’ in dit geval. Van het hele werkwoord haal je -en af, ‘verzorg’.

Is verzorgen een werkwoord?

Werkwoord “verzorgen” – Nederlandse werkwoorden.

Wat is een verzorgd voorkomen?

Mijn definitie van er verzorgd uitzien Ik vind dat je er verzorgd uitziet als je kunt zien dat je aandacht aan jezelf hebt besteed. Dat je zorg besteedt aan je uiterlijk en er netjes en fris uitziet. En ja, sommige mensen bereiken dat effect met alleen een likje creme en een borstel door de haren.

Wat is een doelwit?

doelwit = het doelwit zelfst. naamw. Uitspraak: [ˈdulwɪt] Verbuigingen: doelwit|ten (meerv.) plaats waarop wordt gericht bij een beschieting Voorbeeld: `De haven is het doelwit van het bombardement…

Is het vertelt of verteld?

Er is ook een trucje om te achterhalen of u aan het eind van het voltooid deelwoord -d of -t moet schrijven. U kunt daarvoor vergelijken met de verledentijdsvorm. Als die op -de(n) eindigt, krijgt ook het voltooid deelwoord een -d. Als de verledentijdsvorm op -te(n) eindigt, krijgt ook het voltooid deelwoord een -t.

Wat is de tegenstelling van verzorgen?

ervoor zorgen dat hij krijgt wat nodig is vb: de zieke wordt goed verzorgd Tegenstelling: verwaarlozen ervoor zorgen dat het in orde komt vb: wie verzorgt de muziek op da…

Hoe schrijf je wordt?

Bij een zin met hij, zij, men, het of een zelfstandig naamwoord is wordt altijd met een t. Hij wordt naar school gebracht. Wordt hij naar school gebracht? Ook bij u is wordt altijd met een t.

Hoe kom je verzorgd over?

schoon en fris haar. make-up (al hoeft dat niet veel te zijn) nette handen en nagels (die echt niet per se gelakt hoeven te zijn) schone, frisse kleding. schoon gewassen zijn en lekker ruiken.

Hoe krijg je een verzorgd uiterlijk?

Goede verzorging houdt in: je iedere dag goed wassen en regelmatig douchen, je nagels schoonhouden, deodorant gebruiken als je veel zweet, schone kleren dragen en je gebit goed bijhouden. Mensen die er smoezelig uitzien, of niet lekker ruiken, hebben meer kans om door anderen buitengesloten te worden.