Wat is de beveiligingssleutel van een netwerk?

Wat is de beveiligingssleutel van een netwerk?

Zowel bij Windows als bij Mac OS kan tijdens het opzetten van een verbinding tussen je PC of laptop en je range extender om een netwerkbeveiligingssleutel gevraagd worden. Dit is het wachtwoord waarmee je netwerk beveiligd is en wat je gebruikt om apparaten te verbinden met je (modem- )router.

Waar staat de WPA code kpn?

Achterop de Experia box staat het initiƫle SSID (wifi netwerknaam) en de WPA sleutel (WiFi wachtwoord).

Waar kan ik mijn WPA sleutel vinden?

WPA/WPA2 staat voor Wi-fi Protected Access. Met andere woorden: het wifi-wachtwoord. Deze vind je op de bijgeleverde stickers van het modem en bij op het mee verstuurde plastic kaartje.

Hoe kan ik mijn PC verbinden met wifi?

Selecteer het pictogram Netwerk of Wifi in het systeemmeldingsgebied. Kies in de lijst met netwerken het netwerk waarmee u verbinding wilt maken en selecteer vervolgens Verbinden. Typ de beveiligingssleutel (wordt vaak het wachtwoord genoemd). Volg eventuele aanvullende instructies.

Hoe kom ik aan de beveiligingssleutel voor netwerk?

SSID en beveiligingssleutel identificeren Deze informatie is opgeslagen in de draadloze router en kan worden opgevraagd met een computer die met de draadloze router is verbonden. De precieze methode voor het opvragen van informatie uit de router verschilt per routerfabrikant. Meestal gebruikt u hiervoor een webbrowser.

Kan geen verbinding maken met het netwerk?

Indien mogelijk: zet het access point (of de draadloze router) uit, wacht 30 seconden en zet deze opnieuw aan. Zorg voor de laatste drivers en client software van uw draadloze netwerkkaart. Verwijder de software van uw draadloze netwerkkaart en installeer deze opnieuw.

Hoe wijzig ik mijn draadloze netwerknaam SSID en beveiligingssleutel WPA?

Log in op het modem