Wat is de dunste snaar?

Wat is de dunste snaar?

De diktes worden aangegeven in duizendsten van een inch. Ze zijn te verkrijgen van 009 tot en met 035 dik. Een snarenset van bijvoorbeeld 010 is een set waarvan de dunste snaar 0,010 inch dik is. De dikste snaar is circa vijf keer zo dik.

Hoe heten de snaren?

We noemen de snaren van boven naar beneden: e, a, d, g, b, e [speelt]. Er komen twee E-snaren in voor, een dunne onder en een dikke boven. Het ezelsbruggetje gaat als volgt: E en.

Welke soorten snaren zijn er?

Roundwound snaren . Deze snaren zijn omwikkeld met een ronde draad. Flatwound snaren . Bij deze snaren wordt een afgeplatte draad gebruikt om de snaar te omwikkelen. Groundwound snaren . Compound snaren . Compound flatwound snaren . Elektrische gitaar: Western gitaar: Klassieke gitaar:

Welke snaar moet waar?

Op elke snaar of snaar-verpakking staat meestal de naam van de snaar. Zo weet je op welke plek de snaar moet komen. De volgorde is E (dik), A, D, G, B, E (dun).

Wat voor snaren heb je?

De meest gebruikte gitaar snaren zijn van staal of van nylon. Nylon snaren worden bij een klassieke of Spaanse gitaar gebruikt. Stalen snaren zie je terug op een Steelstring gitaar, een western gitaar en natuurlijk ook op een elektrische gitaar.

Wat is de E snaar?

Alle eerste letters van elke woord vertellen je (gerekend vanaf de dikste snaar tot de dunste snaar) hoe de snaar heet. De dikste snaar heet E-snaar, gevolgd door een A-snaar, de volgende is de D-snaar enzovoort.

Is mijn gitaar goed gestemd?

Bij het stemmen van bijvoorbeeld de A-snaar blaas je op het mondstuk met de ‘A’ erop. Tegelijkertijd sla je de A-snaar op de gitaar aan. Nu draai je aan de stemknoppen van de gitaar tot dat ze beide precies hetzelfde klinken. Wanneer je weinig trilling hoort tussen de twee geluiden dan is de snaar goed gestemd.

Wat is de eerste snaar bij een gitaar?

Een gitaar heeft meestal 6 snaren. Die snaren worden van nylon of van staal gemaakt. Bij een klassieke gitaar wordt er bij de bassnaren nog vaak een ijzeren draadje omheen gewikkeld. De 6de snaar is de bovenste en is het dikst.

Welke snaren moet ik kopen?

Voor de elektrische gitaar worden nickel-plated steel (helder en warm geluid), pure nickel (warmer geluid) en stainless steel snaren (helder geluid en meest duurzaam) het meeste verkocht. Voor de western gitaar zijn de 80/20 brons verreweg het meest populair vanwege het heldere geluid.

Kun je stalen snaren op een Spaanse gitaar zetten?

Wat je dan NIET moet doen: Leg geen stalen snaren op een klassieke of Spaanse gitaar. Nooit. De spanning van stalen snaren is veel hoger dan van nylon snaren. Je klassieke of Spaanse gitaar is hier niet op berekend.