Wat is de vrije ruimte bij DEGIRO?

Wat is de vrije ruimte bij DEGIRO?

Uw vrije ruimte is de som van uw EUR saldo, geld dat u in andere valuta aanhoudt en uw beschikbare margin. Als deze waarde negatief wordt, heeft u uw beschikbare marge van DEGIRO overschreden.

Hoeveel rente betaal je bij DEGIRO?

Indien u gebruik maakt van onze dienst Debet Geld (d.w.z.: u handelt met geleend geld/gebruikt uw margin) betaalt u rente over het geleende bedrag. De hoogte van deze rente betreft 4% op jaarbasis, wordt dagelijks berekend en maandelijks verrekend.

Wat kost rood staan bij DEGIRO?

De gealloceerde debetrente voor EURO is 3%. Meer informatie hierover vindt u in ons tarievenoverzicht. Voor geleend geld dat niet gealloceerd is op voorhand, geldt een jaarlijkse rente van 4%. Deze rente brengen wij maandelijks in rekening.

Kan DEGIRO geld van mijn rekening halen?

In de app kunt u ‘Geld in- & uitboeken’ terugvinden door op het menu in de linkerbovenhoek te klikken. Vervolgens kiest u bovenaan voor ‘Uitboeken’. Kies bij het kopje ‘Van’ voor “EUR [uw gebruikersnaam] DEGIRO” voor een reguliere terugstorting.

Heeft DEGIRO maandelijkse kosten?

Beurskosten bij DEGIRO Bij DEGIRO zijn deze voor elke beurs €2,50 per jaar. Deze kosten gelden niet op de Euronext Amsterdam en de Euronext Brussel. Beleggingsproducten op deze beurs hebben dus geen beurskosten/aansluitingskosten. * Kosten worden maandelijks afgerekend.

Is DEGIRO goed?

DEGIRO is een van de beste online brokers van Nederland voor zowel beginnende beleggers als ervaren beleggers. Zo werkt het platform ontzettend simpel en staat gebruiksgemak hoog in het vaandel. Bovendien koop je via DEGIRO kernselectie meer dan 200 ETF’s zonder dat je hier transactiekosten voor betaalt.

Wat zijn de nadelen van DEGIRO?

De nadelen van DEGIRO zijn: Niet erg uitgebreide rapportage- en analysemogelijkheden. Het platform ziet er wat basic uit Het platform heeft in december 2019 een grote makeover gehad en ziet er weer modern uit!

Waarom geld rekening openen DEGIRO?

Het grootste voordeel van de nieuwe structuur voor het aanhouden van tegoeden binnen DEGIRO is het feit dat het depositogarantiestelsel van toepassing is. Je banktegoeden zijn tot €100.000 beschermd. Zelf houd ik nooit veel tegoeden aan, dus voor mij is het niet eens een super grote vooruitgang, maar toch.

Wat is de negatieve rente bij DEGIRO?

Vanaf 1 augustus 2022 is er geen negatieve marktrente in Europa vastgesteld door de Europese Centrale Bank (ECB). Daarom wordt er ook geen negatieve rente gerekend op de niet-belegde gelden welke u aanhoudt op uw persoonlijke geldrekening.

Is DEGIRO goedkoop?

DEGIRO is één van de goedkoopste brokers in Nederland. Naast de transactiekosten moet u ook rekening houden met andere kosten zoals bijvoorbeeld de aansluitingskosten van €2,5 per jaar per beurs waarop wordt gehandeld, valutakosten, bewaarloon,…