Wat is een afsluitbare straalpijp?

Wat is een afsluitbare straalpijp?

Met deze afsluitbare straalpijp, ook wel spuitpistool genoemd, kunt u eenvoudige oppervlaktes schoonspuiten. Dankzij de hendel aan de zijkant eenvoudig te bedienen en af te sluiten. Zo heeft u de keuze uit stralen en sproeien. De straalpijp is gemaakt van messing verchroomd en is voorzien van een slangtule.

Welke straal blus je een vaste stof brand?

Brandklasse A (vaste stoffen) Puur water heeft een goed blusvermogen op brandklasse A. De bluswerking is hoofdzakelijk gebaseerd op afkoeling. Het zuurstof verdringend effect (door stoomvorming) is een ondersteunend effect tijdens de blusactie.

Welk blusmiddel voor wat?

Een brandblusser met brandklasse A is geschikt voor het blussen voor vaste materialen zoals textiel, hout en papier. Een brandblusser met brandklasse C is geschikt voor het blussen van gasbranden zoals aardgas, propaan, LPG en butaan.

Wat doet een CO2 blusser?

Een CO2 blusser gaat tijdelijk de zuurstof rond de brandhaard wegnemen. Dat doet hij door een blussend gas (dat de zuurstof verstikt) op de brand te richten. In het blusapparaat zelf zit dat gas zo geconcentreerd dat het in vloeistof wordt omgezet.

Waar gebruik je een poederblusser voor?

Het poeder in een poederblusser heeft een groot blussend vermogen. Het verstikt de brand door de brandstof en zuurstof gescheiden te houden, waardoor het vuur uitdooft. Een poederblusser is geschikt voor vele soorten branden, zoals vaste stof- en vloeistofbranden, elektriciteit- en gasbranden.

Wat kun je blussen met een poederblusser?

Hoe werkt het bluspoeder? Het bluspoeder is ontwikkeld om de brandhaard van zuurstof af te sluiten. Vuur heeft zuurstof nodig om te kunnen branden. Door een laag poeder over de brand heen te spuiten, raakt het vuur verstikt waardoor het zal doven.

Wat is een D blusser?

Brandklasse D betekent dat de blusser een blusstof heeft om metaalbranden te blussen. Metaalbranden zijn branden waarbij magnesium, zirkonium, lithium, kalium of natrium betrokken is, en die erg moeilijk, zo niet onmogelijk met bovenstaande brandblussers kunnen worden gedoofd.

Welke blusstof voor vaste stof?

Dit is een brand van vaste stoffen zoals: hout, papier, rubber, meubels, gordijnen. Geschikte blusmiddelen: brandslanghaspel, poederblusser, sproeischuimblussers en een blusdeken.

Wat is een F blusser?

Een brandklasse F is bijvoorbeeld een frituurvet brand. Vet branden laten zich moeilijk blussen. Zodra de temperatuur van vet of olie oploopt tot boven 320 graden C, vindt zelfontbranding plaats, waardoor het vuur vanzelf weer oplaait.

Waar gebruik je een schuimblusser voor?

Sproeischuimblussers zijn gevuld met water en een schuimvormend middel. Het blussen gebeurt door het afdekken van de brandhaard met het schuim. Hierdoor kan er geen zuurstof meer bij de brandhaard komen en dooft het vuur. In mindere mate zorgt het schuim ook voor afkoeling van het brandende materiaal.