Wat is een Ramirez plastiek?

Wat is een Ramirez plastiek?

Bij u is zorgvuldig afgewogen en gekozen voor de Ramirez- of de T.A.R. (Transversus Abdominis Release)-techniek. Hierbij wordt de littekenbreuk over de volle lengte van de buikwand geopend. De spierlagen worden van de buikwand los gemaakt zodat er geen spanning meer op de buik staat.

Hoelang duurt het herstel van een grote Buikbreuk?

Na de operatie mag u gewoon normaal eten. Meestal bent u ’s avonds na de operatie of de volgende ochtend weer in staat om rond te lopen. Na de operatie kunt u het gebruik van uw medicijnen hervatten. Uw verblijf in het ziekenhuis kan variëren van één tot drie dagen.

Is een littekenbreuk gevaarlijk?

Een littekenbreuk hoeft niet altijd meteen behandeld te worden. Zeker als u weinig klachten of hinder heeft in het dagelijks leven. Soms wegen de voordelen van een operatie dan niet op tegen de risico’s van de operatie. In principe is een buikwandbreuk niet gevaarlijk en kun je er heel oud mee worden.

Hoe wordt een Buikwandbreuk behandeld?

Een kleine breuk kan behandeld worden door het sluiten van de zwakke plek. Als de breuk wat groter is wordt tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van kunststofmateriaal om de buikwand te verstevigen. Soms wordt tijdelijk een wonddrain achtergelaten. De operatie wordt uitgevoerd onder algehele narcose.

Hoeveel gewicht verlies je bij buikwandcorrectie?

Hoeveel kilo ben je kwijt door de buikwandcorrectie? ‘Bij mijn operatie is er iets meer dan 2 kilo huid weggehaald en ca 800 cc met de liposuctie van bovenbuik en flanken.

Hoe lang krom lopen na buikwandcorrectie?

U moet de eerste 1-2 weken iets geknikt lopen en het bed in een knik zetten (of extra kussens gebruiken). Omdat je bij de buikwand een correctie een grote wond hebt is het belangrijk spanning op deze wond zo klein mogelijk te houden. Dit komt de genezing ten goede. U mag zes weken niet zwaar tillen of sporten.

Kan een Buikwandbreuk gevaarlijk zijn?

Op volwassen leeftijd herstelt een buikwandbreuk meestal niet meer vanzelf. Heeft u klachten door de breuk, dan is meestal een operatie nodig. Een breuk wordt gevaarlijk als de breukinhoud blijvend beklemd raakt bij een nauwe breukpoort.

Kan een Buikwandbreuk terugkomen?

Heeft u meerdere buikwandbreuken, dan opereert de specialist die tegelijkertijd. Meestal is een buikwandbreuk na de operatie voorgoed verdwenen. Er is een kleine kans dat de breuk terugkomt.

Wat voel je bij Buikwandbreuk?

Wat zijn de symptomen van een buikwandbreuk? Een buikwandbreuk presenteert zich doorgaans door een zwelling. Bij sommige mensen kan het zijn dat de zwelling niet te voelen is door bijvoorbeeld een forse onderhuidse vetlaag. Een buikwandbreuk kan klachten geven van een onaangenaam gevoel.

Hoe weet ik of ik een littekenbreuk heb?

Verschijnselen bij een littekenbreuk zijn: Een bult of zwelling op de plaats van de breuk. Een pijnlijk, branderig gevoel. Wanneer de breuk bekneld raakt, verergert de pijn en heeft u mogelijk rugklachten.