Wat is goed Kan je of kun je?

Wat is goed Kan je of kun je?

Beide vormen zijn goed.

Kan kun Of ken?

Het is: een vak kennen, kunstjes kennen, iets van buiten kennen. Kunnen is daarentegen een hulpwerkwoord en wordt in de meeste gevallen gecombineerd met een infinitief. Voorbeelden: kunnen lezen, hij kan schrijven als de beste.

Is het kan of kunnen?

Beide zijn goed, maar er is wel een zeker verschil in stijl. Het verschil zit ‘m in de stijl: je kan is informeler en meer spreektaal. Bij het schrijven kun je beter kiezen voor je kunt. Tegenwoordig kom je in teksten steeds vaker de informele vorm je kan tegen.

Is het kunt u of kan u?

U kunt en u kan zijn allebei correct. In Nederland wordt u kan informeler en in geschreven taal minder verzorgd gevonden dan u kunt. In België wordt het gebruik van u kan niet als informeel beschouwd. Vergelijkbare werkwoorden zijn willen en zullen: u wilt / u wil, u zult / u zal.

Kan je of wil je?

Antwoord. Zowel je wil, je zal en je kan als je wilt, je zult en je kunt zijn correct. Je wil, je zal en je kan worden in Nederland als informeler beschouwd.

Wat is de betekenis van kan?

Kan definities (m./v.) Uitspraak: [kɑn] Verbuigingen: kan|nen (meerv.) voorwerp om vloeistof uit te schenken Voorbeelden: `bij het eten een kan water op tafel zetten`, `koffiekan`Alles is in kannen en kruiken.

Kun je of kun jij?

De vorm kun(t) is de neutrale vorm in het hele taalgebied: je kunt, jij kunt, kun je, kun jij. In België is ook de vorm kan neutraal