Wat is maximale breedte?

Wat is maximale breedte?

In Nederland is de maximale breedte 2,60 m voor vrachtauto’s of aanhangwagens met een toegestane massa van meer dan 10 ton die voor 1 februari 1999 in gebruik zijn genomen.

Hoe breed mag je vervoeren?

De lading van personenauto’s mag niet meer dan 20 cm buiten elke zijkant van de auto uitsteken tot een maximumbreedte van 2,55 meter. Voor aanhangwagens (en vrachtauto’s) geldt dat de breedte van het voertuig incl. de lading niet breder mag zijn dan voor het vervoer noodzakelijk is, met een maximum van 3,00 meter.

Wat is de gemiddelde breedte van een auto?

Veel middenklasse auto’s zijn vandaag de dag zelfs breder dan 2 meter, terwijl de parkeervakken sinds de jaren 70 geen centimeter zijn gegroeid. De afmeting blijft gereguleerd op 2,30 breed en 5 meter lang en daar wil de club verandering in zien.

Hoe ver mag er iets uit je auto steken?

Regels voor een auto met ondeelbare uitstekende lading Aan de beide zijkanten mag de lading 20 centimeter uitsteken. Aan de achterzijde mag het tot 1 meter uitsteken zonder markeringsbord. Met een markeringsbord mag de lading maximaal de helft van de lengte van je auto uitsteken en niet meer dan 5 meter.

Hoe breed mag een bestelbus zijn?

Wat zijn de maximaal toegestane afmetingen van de meest voorkomende (motor) voertuigen en aanhangwagens? In het algemeen geldt voor personenauto’s, bedrijfsauto’s, autobussen en aanhangwagens op de Nederlandse wegen een maximale breedte van 2.55 * meter en een maximale hoogte van 4 meter.

Hoe breed mag je lading zijn?

De breedte van een vrachtauto en daaraan gekoppelde aanhangwagen of een trekker met oplegger mag, met inbegrip van de lading, niet meer zijn dan 2,55 meter.

Hoe breed mag je zijn zonder begeleiding?

Lengte en breedte transport In Nederland mag er volgens de wet met een breedte getransporteerd worden van 2,75m.

Is de breedte van een auto inclusief spiegels?

Het misverstand kan ontstaan doordat veel automerken de breedte van de auto opgeven zonder de buitenspiegels mee te tellen. Inclusief spiegels is ongeveer 70 procent van alle nieuw geregistreerde auto’s breder dan twee meter.

Wat is de maximale breedte van een aanhanger?

Breedte en hoogte In Nederland is een breedte van 2,60 meter toegestaan als de aanhangwagen of oplegger voor 1 februari 1999 in gebruik is genomen en de toegestane maximummassa meer bedraagt dan 10 ton. Aanhangwagens met een toegestane maximummassa van niet meer dan 750 kg mogen niet breder zijn dan 2,55 meter.

Wat is de breedste auto?

Het beste antwoord. De Hummer H2 (6-liter V8-motor, 482 cm lang, 202 cm breed, 200 cm hoog, 2900 kilo zwaar, verbruik 1 liter per 6 km). Mag dus nog met gewoon rijbewijs B gereden worden. De maximum breedte van personenauto’s is trouwens 2.50 meter op verharde en 2.20 meter op onverharde wegen.