Wat mag een verzorgende IG?

Wat mag een verzorgende IG?

sondevoeding toedienen. stoma verzorgen. cliënten met suprapubische catheter verzorgen. medicijnen toedienen per injectie. oplossingen en verdunningen maken. wonden verzorgen. zwachteltechnieken toepassen. cliënten met decubitus en/of smetten verzorgen.

Wat is het salaris van een verzorgende IG?

gemiddeld salaris van een verzorgende ig Als fulltime verzorgende IG ga je gemiddeld 2.117 euro bruto per maand verdienen, wanneer je 36 uur per week werkt. 36 uur is de fulltime norm in de zorg. Per jaar verdien je dan 27.521 euro bruto. Als flexmedewerker verdien je ongeveer 13,58 euro per uur.

Is verzorgende IG niveau 4?

De opleiding Verzorgende-IG is een 3-jarige mbo-opleiding op niveau 3. De opleiding wordt aangeboden in de bol-variant en bbl-variant, in zowel Leeuwarden als Heerenveen. Kies je voor de opleiding Verzorgende-IG, dan kan je daarnaast ook de opleiding Begeleider maatschappelijke zorg volgen. Zo kan je 2 diploma’s halen!

Wat is de functie van een verzorgende IG?

De kerntaken van een verzorgende IG zijn het verplegen, verzorgen en begeleiden van de cliënt op basis van de afspraken in het zorg-leefplan. Dat betekent onder andere het bestellen, controleren en verzorgen van de medicatie.

Wat mag een verpleegkundige meer dan een verzorgende IG?

Je kunt en mag verpleegtechnische handelingen uitvoeren, zoals injecteren, katheteriseren en een maagsonde inbrengen. Verzorgenden zonder deze opleiding zijn hiertoe niet bevoegd. In de opleiding tot verzorgende IG komen deze handelingen aan bod in een aparte module.

Is de opleiding verzorgende IG zwaar?

Het is leerzaam, leuk en persoonlijk vind ik het niet erg moeilijk. Het is ook leuk om in een klas te zitten met jongeren en ouderen. Je kunt elkaar allemaal wat leren. En straks zal ik heel erg trots op mezelf zijn dat ik dit diploma gehaald heb.”

Wat verdient verzorgende IG 28 uur?

Een Verzorgende IG in Nederland verdient gemiddeld € 2.545 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.165 (laag) tot € 2.930 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Wat verdien je als verpleegkundige?

Het aanvangssalaris van een Verpleegkundigen met hogere opleiding bedraag meestal tussen de € 2.112 en € 2.868 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 2.616 en € 3.641 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Wat verdient een verzorgende IG netto per maand?

Voor een startende verzorgende-IG begint het maandsalaris bij € 1.700,-. Dat kan uiteindelijk oplopen naar € 2.950,- per maand.

Hoe lang duurt de opleiding van verzorgende IG naar verpleegkundige?

Je krijgt 2,5 jaar lang les en praktijk op niveau 4.