Wat mag je bouwen in je tuin zonder vergunning?

Wat mag je bouwen in je tuin zonder vergunning?

Aanbouw (minder diep dan 4.0 meter) Schuur (mits het voldoet aan deze eisen) Tuinhuis (mits het voldoet aan deze eisen) Badkamer ( zonder constructieve wijzigingen) Gevelaanpassingen. Dakkapellen en dakramen (aan de achterzijde) Zonnepanelen.

Hoeveel mag je vrij bouwen zonder vergunning?

De hoogte van een vergunningsvrij bouwwerk mag nooit hoger worden dan 5.0 meter. Staat het bouwwerk binnen 4.0 meter van jouw woning? Dan mag het bouwwerk niet hoger worden dan 30 centimeter boven de 1e verdieping. Er zitten wel extra voorwaarden verbonden aan de hoogte van jouw vergunningsvrije bouwwerk.

Hoe groot mag bijgebouw zijn zonder vergunning?

De vrijstelling van vergunningsplicht geldt enkel als aan een aantal voorwaarden voldaan is: Er geldt een maximum van 40 vierkante meter oppervlakte aan vrijstaande bijgebouwen per woning. Let op: ook reeds bestaande losstaande bijgebouwen worden hierbij meegerekend.

Hoeveel mag je in je tuin bouwen?

Is jouw bebouwingsgebied kleiner dan of gelijk aan 100 m2, dan mag je maximaal 50% van dat bebouwingsgebied bij bouwen. Is jouw bebouwingsgebied tussen de 100 m2 en 300 m2, dan mag jij 50 m2 bijbouwen + 20% van alles boven de 100m2 bebouwingsgebied.

Wat mag je bouwen in achtertuin?

Een aanbouw, serre of garage. Een bijgebouw zoals een schuur of een tuinhuis. Niet constructieve interne verbouwingen. Het aanpassen van jouw gevel. Plaatsen van dakramen en dakkapellen. Plaatsen van zonnepanelen op het dak. Erfafscheidingen zoals hekken en schuttingen.

Hoeveel m2 overkapping vergunningsvrij?

Nederland