Wat moet je doen als je scooter verzopen is?

Wat moet je doen als je scooter verzopen is?

-Zet de kraan even dicht. (als de carburateur overstroomt dient men verder te kijken.) -Eventueel de bougie eruithalen en droogmaken. -De motor even aanduwen met de bougie eruit (de motor gooit dan de benzine via het bougie gat eruit.

Wat gebeurt er als je scooter verzuipt?

Ik denk dat je de scooter hebt laten ‘verzuipen’.. Dat betekent dat de Scooter te veel benzine heeft waardoor het niet meer wil ontbranden en waarschijnlijk de bovenkant van de bougie (die de vonk maakt om de benzine te laten verbranden) te nat heeft gemaakt waardorr de vonk niet krachtig genoeg meer is.

Kun je je scooter verzuipen?

Zolang de motor niet draait verzuipt die niet als jij alleen gas geeft. Ga je kicken/starten en vol gas geven, zonder dat de motor start, verzuipt ie wel. Als dat je overkomt kun je even wachten als je de tijd hebt, maar je kunt ook je bougie eruit draaien, even droog maken en dan weer terug stoppen.

Hoe lang moet je wachten als je scooter verzopen is?

Wacht bij een ‘verzopen’ motor tien minuten. Start opnieuw met geheel ingetrapt gaspedaal. In elk geval mag je beslist niet ‘pompen’! Op die manier komt er veel meer lucht dan normaal in de verbrandingsruimten en verdampt de overtollige brandstof.

Hoe verzuipt een motor?

Een ‘verzopen’ motor ontstaat als de benzine in de motor niet wordt verbrand tijdens de start. Dat kan ook een gevolg zijn van een veel te rijk mengsel. De bougie wordt dan te vochtig en kan de brandstof niet meer ontsteken.

Kan een scooter omwaaien?

bij harde wind kan je windscherm ook je scooter laten omwaaien! Let op: parkeer je scooter altijd uit de wind en op een vlakke stevige ondergrond. Zet je scooter niet scheef neer of op een oneffen weg. Tip: Om te zorgen dat je scooter steviger staat kan Scooterspot je middenstandaard verbreden!

Hoe merk je dat je sproeier te klein is?

Je begint met een check van de kleur van je bougie nadat je een eind volgas hebt gereden. Aan de kleur van je bougie kun je namelijk aflezen hoe de verbranding van je gassen is. Is de kleur lichtgrijs tot grijs