Wat te doen met oude gasfles?

Wat te doen met oude gasfles?

Een lege gasfles lijkt misschien onschuldig, maar hij kan altijd nog wat gas bevatten. Dat geeft bij de verwerking kans op ontploffingsgevaar. Daarom is het belangrijk dat je hem apart houdt van het gewone afval. Breng je lege gasflessen daarom naar het afvalbrengstation bij je in de buurt.

Hoe oud mag een gasfles zijn?

Mag ik een gasfles buiten de keurdatum gebruiken? Nee, volgens de richtlijnen van de PGS15 mag een gasfles buiten de keur niet gebruikt worden. Elke gasfles dient periodiek gekeurd te worden. Vaak is dit tussen de 5 – 15 jaar.

Waar laat je een gasfles?

Gasflessen inleveren Lege gasflessen kun je inleveren bij een KCA-depot. Zo’n depot staat bij een afvalscheidingsstation. Gasflessen valt onder het klein chemisch afval (kca), net zoals batterijen, spaarlampen en tl-buizen.

Hoeveel statiegeld gasfles gamma?

Bij GAMMA vind je verschillende formaten gasflessen van het merk Campingaz in het assortiment. Kies de gasflessen die het beste bij jouw wensen en eisen passen en koop ze in een van onze bouwmarkten. Er zit er vast wel eentje bij je in de buurt. Op deze gasflessen zit geen statiegeld.

Hoeveel statiegeld gasfles Campingaz?

Lever je de Campingaz-gasfles in omdat je hem niet meer gebruikt, dan krijg je dus geen statiegeld terug. Het grote pluspunt van de Campingaz fles is dat deze op veel plaatsen in Europa ingewisseld kan worden.

Waar Shell gasfles inleveren?

Gasleverancier Shell Tatelaar neemt ook oude gasflessen in. Dit is kosteloos. Wij voeren ze daarna af volgens de regels. Gemeenten en oud ijzerhandelaren accepteren geen lege gasflessen.

Kan gas over datum?

De concentratie van gassen in een cilinder kunnen over tijd minder worden of zelfs geheel verdwijnen vanwege een reactie van het gas met vocht, zuurstof (O2) of andere chemische bestandsdelen. Zodra een cilinder over de datum is kan deze niet langer gebruikt worden!

Wat betekent het jaartal op een gasfles?

In de hals van de fles vind je het jaar waarin de fles gemaakt is. Staat er bijvoorbeeld 14? Dan betekent dit dat de gasfles in 2014 gemaakt is. Zo weet je dat je gasfles tot 2024 gekeurd is.

Waar kan ik groene gasflessen inleveren?

Als de gasfles leeg is, kunt u deze laten vullen bij een erkend gasvulpunt of omruilen voor een volle groene gasfles bij een gasflessen verkooppunt.

Kan een gasfles in de winter buiten staan?

Een gasfles hoeft niet vorstvrij bewaard te worden, dit komt doordat propaan past bevriest bij rond de -40 graden Celsius. Een gasfles kan dus best in de vrieskou staan, tenzij het -40 graden Celsius gaat worden.