Wat voor geluid maken reeën?

Wat voor geluid maken reeën?

Reeën maken ook verschillende geluiden zoals blaffen, fiepen, schreeuwen en klagen. Het blaffen van het ree, ook wel ‘schrikken’ genoemd is een laag, blaffend geluid. Een ree maakt dit geluid als het iets bijzonders waarneemt waarvan het niet thuis kan brengen wat het is. Hij alarmeert daarmee ook de andere reeën.

Hoe heet het geluid van een ree?

Dat geluid noemt men fiepen. Die geluiden van het ree kun je ook nabootsen met een fiep. De fiep is een instrument waarmee je het geluid van een ree nadoet.

Wat voor een geluid maakt een hert?

Om indruk te maken, maken ze een geluid dat burlen wordt genoemd. Dit diepe en zware geluid kun je vooral horen in september. Dan is het namelijk de bronsttijd van de edelherten. De bronsttijd is de periode waarin de mannetjes op zoek gaan naar geschikte vrouwtjes om mee te paren.

Kan een ree blaffen?

Een ree kan verschillende geluiden maken. Zo kan hij blaffen, klagen en fiepen. Het klagen en fiepen klinkt als piepgeluidjes. Het blaffen lijkt echt op het blaffen van een hond.

Waarom Fiepen reeën?

De reegeit ‘fiept’ in de bronsttijd, daarmee geeft ze aan dat ze wil paren. Luister hier naar het fiepen: Bron: ‘reegeit op de fiep’ van Mister Poekkie op Youtube. Reeën kunnen ook ‘blaffen’.

Wat is Fiepen?

even niet goed worden