Wat zijn de afmetingen van een koelkast?

Wat zijn de afmetingen van een koelkast?

Standaardhoogtes zijn: 140, 160, 180 en 200 cm. Soms kan de hoogte nog wel 1 of 2 cm afwijken van de standaardhoogte. De breedte van een koel-vriescombinatie ligt tussen de 50 en 90 cm. Veruit de meeste koel-vriescombinaties zijn 60 cm breed.

Hoe breed is een tafelmodel koelkast?

Een tafelmodel koelkast is altijd 85 centimeter hoog. De breedte varieert tussen de 50 en 60 centimeter. De diepte zit tussen de 48 en 68 centimeter.

Wat is een tafelmodel?

het tafelmodel zelfst. naamw. Verbuigingen: tafelmodellenVerbuigingen: tafelmodelletje type apparaat dat op de tafel gezet kan worden Voorbeelden: `Hij kocht een kleine koelkast, het was een tafelmodel`, `(…)

Wat is Sokkelmaat koelkast?

Om te bepalen of je koelvriescombinatie past, moet je de sokkelmaat weten. Voor het meten van de sokkelmaat doe je de bovenste meubeldeur dicht en de onderste deur open. Je meet de afstand vanaf de plank waar de koelkast op komt te staan tot aan de onderkant van de bovenste meubeldeur aan de scharnierkant.

Welke koelkast past in Metod?

Als je de koelkast in een kast in wilt bouwen dan past bij het Ikea METOD keukensysteem (na juni 2014) een koelkast van 88, 122, 158 of 178 cm hoog. Uitzondering is een kast met een hoogte van 140 cm. Daarbij past alleen een 122 cm hoge koelkast. Verder moet de koelkast een sleepdeursysteem hebben.

Wat is de Nishoogte van een koelkast?

Nismaten onderbouw koelkast bepalen Een onderbouw koelkast heeft een standaard nishoogte van 82 centimeter. Deze hoogte is eenvoudig aan te passen met verstelbare pootjes.

Hoe breed Inbouwkoelkast?

De meeste inbouw koelkasten hebben een standaardbreedte van 55 cm en onderbouw koelkasten hebben een standaardbreedte van 60 cm. Omdat er ook inbouw koelkasten bestaan die breder zijn dan de standaardmaat, is het belangrijk om de breedte toch altijd even te meten.

Hoe breedt is een Amerikaanse koelkast?

Amerikaanse koelkasten zijn tussen de 70 en 100 cm breed. Dat is dus een stuk breder dan een normale koelkast, die vaak maar 55 cm breed is.

Wat is het gewicht van een tafelmodel koelkast?

De gemiddelde koelkast weegt 113 kg, hoewel dit per type kan verschillen. French Door-koelkasten wegen 0,0 man het meest (138 kg gemiddeld), terwijl minikoelkasten 27 kg wegen. Het gewicht van een koelkast is afhankelijk van de grootte, het type en de ijsdispenser.

Hoeveel liter is een gemiddelde koelkast?

De inhoud van een tafelmodel koelkast bedraagt gemiddeld zo’n 150 liter. Je kunt er dagelijkse boodschappen voor 1 tot 2 personen in kwijt. Ben je met 3 tot 5 personen thuis, dan heb je een grote koelkast nodig