Wat zit er achter Vinted?

Wat zit er achter Vinted?

Vinted is een Litouwse online marktplaats die in meer dan tien landen actief is, waaronder in Belgiƫ en Nederland. De website fungeert als een platform voor de koop en verkoop van tweedehands goederen, waaronder vooral kleding en toebehoren. Nederlandstalig, e.a.

Hoeveel geld sta je af aan Vinted?

5% van de verkoopprijs van het artikel (inclusief de btw die je over het artikel betaalt)

Waar is Vinted gevestigd?

Wat is Vinted? In 2008 opgericht in Litouwen als marktplaats voor tweedehands kleding. Concurreert met soortgelijke online marktplaatsen, zoals United Wardrobe, Letgo, The Next Closet en Marktplaats.

Kan je opgelicht worden bij Vinted?

Oplichters op Vinted Hoewel de meeste kopers en verkopers op Vinted net zulke goede intenties zullen hebben als jij, kan het zeker geen kwaad om even een dubbel check te doen voor je met iemand in zee gaat. Er zijn namelijk genoeg verhalen van Vinted gebruikers die opgelicht zijn door andere gebruikers.

Hoe kan je opgelicht worden via Vinted?

Ze verkopen een kledingsstuk, de koper stelt de echtheid ervan onmiddellijk in vraag en krijgt volgens het beleid van Vinted automatisch het geld teruggestort. Het geld en het kledingsstuk ziet de verkoper dan niet terug. Een aantal oplichters lijken handig gebruik te maken van het beleid van de app.

Waarom hoge verzendkosten Vinted?

Jij of de koper kunnen een toeslag ontvangen als: Het pakket de maximale afmetingen of het maximale gewicht van het gekozen pakketformaat overschrijdt