Welk is de beste rum?

Welk is de beste rum?

De eerste rum die wordt aanbevolen is de Diplomatico Reserva Exclusiva. Deze rum komt uit de plaats Venezuela en is op een subtiele wijze in een koperen ketel gedistilleerd. Daarnaast heeft deze rum voor minimaal 12 jaar in vaten van eikenhout gerijpt. De Dimplomatico heeft tonen van toffee met een elegante afwerking.

Welke rum is lekker om puur te drinken?

bruine rum: Als de rum in eikenhouten vaten rijpt dan krijgt de rum een bruine kleur. Bruine rum is steviger van smaak en heerlijk om puur te drinken, maar is ook een prima basis voor cocktails. witte rum: Rijpt de rum in stalen tanks dan blijft de rum kleurloos.

Wat is beter witte of bruine rum?

Witte rum zal heel jong zijn, licht gekleurde rum is iets gerijpt en donkere rum heeft meer en een betere smaak! Dat blijkt dus niet zo te zijn. Bij gebrek aan kennis van het distillatieproces zijn we geneigd ons teveel te richten op de kleur van het distillaat.

Welke rum is lekker met cola?

Witte Rum De bekendste witte Rum is de Bacardi Carta Blanca en wordt voornamelijk gemixt met cola of gebruikt voor in een cocktail. Dit soort Rum wordt ook wel de jongste van alle soorten genoemd.

Wat is een lekkere rum?

RON ZACCAPA CENTARIO. Een zachte rum met gecompliceerde smaken en een heerlijke afdronk. DIPLOMATICO RESERVA EXCLUSIVA. Rum om lekker te nippen. PAMPERO ANIVERSARIO. HAVANA SELECCION DE MAESTROS. MATUSALEM GRAN RESERVA. DIPLOMATICO MANTUANO. BACARDI 8 AÑOS. DON PAPA 7 YEARS.

Wat is de duurste rum ter wereld?

Appleton Estate 50 year old Jamaican Rum – €5.340 Mede daardoor is het duurste exemplaar van deze soort €5.340 per fles.

Hoe gezond is rum?

Ben je geen fan van rode wijn, ga dan voor rum. De sterke drank wordt gemaakt van gefermenteerde molasse en geperste suikerriet. Dat zijn ingrediënten waarvan bewezen is dat ze gevoelens van angst verminderen, spierpijn tegengaan en de ziekte van Alzheimer en osteoporose voorkomen.

Hoe moet je rum drinken?

Populairste soorten rum Bruine rum is steviger van smaak en heerlijk om puur te drinken, maar is ook een prima basis voor cocktails. witte rum: Rijpt de rum in stalen tanks dan blijft de rum kleurloos. Witte rum is lichter van smaak en daardoor een ideale basis voor cocktails.

Hoe drink je Don papa?

Vul een highball glas met ijs. Pers een halve limoen. Doe er de Don Papa Rum bij en vul aan met ginger beer. Roer met een cocktaillepel en werk af met een takje munt en een schijfje limoen.

Kan je witte rum puur drinken?

Er zijn geen regels omtrent het drinken van deze drank. Je kunt rum uitstekend puur of met ijs drinken, maar je maakt er net zo goed heerlijke mixdranken of rum cocktails mee.