Welk land meeste goals EK?

Welk land meeste goals EK?

Michel Platini is nog altijd de topscorer aller tijden op het EK. De Fransman schreef historie door op het EK van 1984 in eigen land maar liefst negen keer te scoren in vijf duels. Hij had hiermee uiteraard een enorm aandeel in het kampioenschap van de Fransen.

Welke voetballer heeft de meeste records?

Ronaldo heeft veel meer records op zijn naam staan. Hieronder drie belangrijke: Meeste goals in de Champions League (136) Meeste goals op het EK voetbal (14)

Wie heeft de meeste hattricks?

Ronaldo: meeste hattricks in historie La Liga.

Heeft Nederland ooit het EK gewonnen?

Nederland won het EK van 1988 en bereikte in 1974, 1978 en 2010 de finale van het WK. Geen ander land heeft zo vaak in een WK-finale gestaan zonder het toernooi ooit te hebben gewonnen.

Welk EK deed Nederland niet mee?

Niet naar het EK De kwalificatie voor het EK 2016 in Frankrijk werd een grote teleurstelling.

Wie heeft de meeste goals gemaakt in Nederland?

De topscorer van het Nederlands elftal is Robin van Persie. Hij staat op vijftig interlanddoelpunten. Daar had hij 101 interlands voor nodig. De tweede plaats op de ranglijst doelpuntenmakers allertijden van Oranje is Klaas-Jan Huntelaar.

Wat is het hardste schot ooit?

De Braziliaanse middenvelder Ronny Heberson speelde in Europa onder andere voor Sporting Lissabon en Hertha BSC. In dienst van de Portugese club schoot hij ooit een waanzinnig harde vrije trap tegen de touwen. De bal zou maar liefst een topsnelheid van 211 kilometer per uur hebben bereikt.

Wie heeft meer hattricks Messi of Ronaldo?

Cristiano Ronaldo is met 57 hattricks de speler die in de 21ste eeuw het vaakst drie doelpunten in een wedstrijd gemaakt heeft. De Portugese superster troeft daarmee zijn rivaal Lionel Messi nipt af, die tot 54 drieklappers kwam. Dat blijkt uit onderzoek in de database van Transfermarkt.

Wat is de hardste goal ooit?

Dat deed hij uit een doeltrap waarmee hij mede dankzij de harde wind 96,01 meter overbrugde. De officiële website van Guinness World Records bevestigde het record. ,,Met zijn heroïsche trap heeft King officieel het record gebroken van het verste doelpunt ooit gemaakt in een officieel competitieduel.

Hoeveel Records heeft Ronaldo?

Op zijn palmares als clubspeler prijken verder zes landstitels, vijf nationale bekers, zes nationale supercups, drie Europese supercups en vier wereldkampioenschappen voor clubs. Ronaldo op het WK 2018.