Welk vakje moet vloeibaar wasmiddel?

Welk vakje moet vloeibaar wasmiddel?

Ook vloeibaar wasmiddel giet je in het grootste vakje van het laatje wanneer je dit gebruikt voor de hoofdwas. Je kunt het vloeibare wasmiddel echter ook in een hiervoor bedoelde dispenser gieten. Deze worden ook wel wasballen genoemd. Hier giet je het wasmiddel in en dit plaats je vervolgens bovenop je was.

Welk vakje is voor de wasverzachter?

Wasverzachter (*) Wasverzachter doe je in het vak met een ster of bloem. Dit is meestal het kleinste vak van de lade. Door wasverzachter te gebruiken, voelt je wasgoed zacht aan.

Hoeveel vloeibaar wasmiddel gebruiken?

Een volle dop is genoeg voor een halfvolle trommel was met een normale vuilgraad en een middelmatige waterhardheid. Heb je minder was of zit de trommel helemaal vol, kijk dan op het doseeradvies op het etiket aan de achterkant. Je vindt hier precies hoeveel milliliter je per type wasmiddel nodig hebt.

Wat doe je in de voorwas?

Voorwas. Als de kleding erg vies is, wordt een voorwas aanbevolen. Met behulp van dit wasprogramma zal het wasgoed eerst worden ingeweekt zodat het ergste vuil oplost. Zorg ervoor dat je slechts een kwart van de normale hoeveelheid aan wasmiddel gebruikt tijdens de voorwas.

Hoe was je met waspoeder?

Je gebruikt waspoeder voor alle temperaturen, maar het lost het beste op in heet water. Als de temperatuur te laag is, lost niet al het poeder op en blijft dit achter in je wasmachine en op je wasgoed.

Kan je wasverzachter ook als wasmiddel gebruiken?

Is een wasverzachter hetzelfde als een wasmiddel? Absoluut niet. Zelfs in de verste verte niet. Hoewel de termen vaak door elkaar heen worden gebruikt, voeren de twee producten heel verschillende taken uit.

Is het erg als je teveel wasmiddel gebruikt?

Met te weinig wasmiddel wordt de was minder goed schoon en grauwig. Te veel wasmiddel kan de vezels van kleding aantasten. Hierdoor slijt het sneller en blijft de kleur minder goed. Door te veel wasmiddel kan ook ‘vetluis’ ontstaan.

Wat gebeurt er als je te weinig wasmiddel gebruikt?

Te weinig wasmiddel gebruiken kan zorgen voor verkleuring van je kleding en het intrekken van vlekken, doordat ze niet op tijd verwijderd worden. Heel vervelend, maar nog niet zo vervelend als te véél wasmiddel gebruiken.

Waarom moet je een wasmiddel goed doseren?

Goed doseren is belangrijk als je het milieu wilt sparen. Dan zijn er minder grondstoffen nodig voor wasmiddelen en spoelt er minder wasmiddel in het riool. Bovendien spaart elk pak waspoeder dat jij niet koopt, verpakkingsmateriaal uit.

Welk vakje is voor de voorwas?

De verschillende vakjes hebben elk een markering: I voor voorwas, II voor hoofdwas en een ster of bloem voor wasverzachter.