Welke Belgische tennisser won goud in Athene?

Welke Belgische tennisser won goud in Athene?

In de finale tegen Amélie Mauresmo won Justine met 6-3 en 6-3 en behaalde ze de enige Belgische gouden medaille in Athene. Naar eigen zeggen was dit de mooiste overwinning uit haar carrière.

Welke tennisster won goud in Athene in 2004?

Op 21 augustus 2004 triomfeerde Justine Henin met een gouden medaille op de Olympische Spelen in Athene. Ze behaalde de finale na een miraculeuze zege tegen de Russin Anastasia Myskina en rekende in de finale af met de Franse Amélie Mauresmo.

Hoeveel medailles Olympische Spelen 2004?

Op de Olympische Zomerspelen van 2004 in Athene nam Nederland deel aan 22 verschillende onderdelen. Er waren 216 sporters die Nederland vertegenwoordigden. Deze Spelen was Nederland niet zo succesvol als die van vier jaar daarvoor in Sydney. Er werden 22 medailles gehaald, maar slechts vier daarvan waren er goud.

Waar was de Olympische Spelen in 2004?

In 2004 keerden de Olympische Spelen terug in Griekenland, de bakermat van de antieke Olympische Spelen en de plek waar de moderne Spelen in 1896 begonnen.

Welke Nederlanders hebben goud?

Gouden Medailles Nederland OS 2022 (Team NL) Ireen Wüst, schaatsen – 1.500 meter, gouden medaille. Kjed Nuis, schaatsen – 1.500 meter, gouden medaille. Irene Schouten, schaatsen – 5.000 meter, gouden medaille. Thomas Krol, schaatsen – 1.000 meter, gouden medaille.

Waarom wordt Athene de olympische stad genoemd?

De naam van de Olympische spelen komt van de heilige stad “Olympia”. In die stad werden de eerste spelen gehouden. Zeus was de oppergod van de Grieken in de oudheid en ter ere van hem hielden zij om de 4 jaar Olympische Spelen en om de Griekse steden te laten ophouden met oorlog voeren.

Wie was de eerste winnaar van de Olympische Spelen?

James Connolly (Verenigde Staten) won op 6 april 1896 het hink-stap-springen met een sprong van 13,71 m en werd daarmee de eerste olympische kampioen van de moderne Olympische Spelen. Hij kreeg de eerste zilveren medaille in de moderne geschiedenis