Welke bodembedekker bij Annabelle?

Welke bodembedekker bij Annabelle?

Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ combineren Planten die hiervoor te gebruiken zijn Carex-soorten (zegge), Vinca minor-cultivars (kleine maagdenpalm of Liriope-soorten (leliegras), Euonymus-soorten (struikkamperfoelie) of Pachysandra terminalis-cultivars (schaduwkruid).

Welk siergras combineren met hortensia?

Dan doe je er goed aan om de Festuca Glauca aan te planten. Deze siergras is blauw van kleur en wordt afhankelijk van de variëteit 15 tot 40 centimeter hoog. Vaak zie je dat de Festuca glauca gecombineerd wordt met wit kleurige hortensia’s. De blauwe kleur combineert namelijk er goed met de witte bloemen.

Hoeveel strong Annabelle per meter?

Voor Hydrangea ‘Strong Annabelle’ kunt u uitgaan van zo’n 4-6 planten per vierkante meter. Op een dergelijke smalle strook is echter 1 rij voldoende en kunt u bijvoorbeeld 2-3 per strekkende meter plaatsen.

Hoe strong Annabelle snoeien?

Het snoeien van deze hortensia is dan ook zeer eenvoudig: wij adviseren om ALLE takken terug te knippen tot 10-20 cm boven de grond als de ergste winter voorbij is. Meestal is dit eind februari of begin maart. Hierna beginnen de takken te groeien waarop later de bloemen verschijnen.

Hoeveel ruimte tussen hortensia Annabelle?

Hij heeft een voorkeur voor halfschaduw en enigszins vochtige grond. Plantafstand Hydrangea arborescens ‘Annabelle’. Houd bij het aanplanten een afstand van 75 cm tussen de planten aan.

Welke bodembedekker bij hortensia?

Wintergroen. laagblijvend. Pennisetum. Japans bloedgras. Carex. Miscanthus. Liriope muscari. Pampasgras.

Wat is goed te combineren met siergrassen?

Voor extra kleur in het voorjaar zijn sieruien erg leuk, bijvoorbeeld Allium aflatunense ‘Purple Sensation’. Andere sterke vaste planten die goed combineren met siergrassen zijn bijvoorbeeld duizendblad (Achillea-soorten), rode zonnehoed (Echinacea), herfstasters en duizendknoop (Persicaria amplexicaulis en P.

Hoe snel groeit een Annabelle strong?

De enige echte gecertificeerde Strong Annabelle Enig geduld is wel vereist: in twee a drie jaar groeit deze plant uit tot een volwassen struik, om zo met gemak weer en wind te trotseren! De ‘STRONG Annabelle’® bloeit al op éénjarige takken.

Kunnen Annabellen in de schaduw?

De Annabelle is een grote struik met grote, witte, ronde bloemen die lang mooi blijven. Deze tuinhortensia is winterhard en geeft elk jaar bloemen. Het is een zomerbloeier (juli-augustus) die zich zowel in de schaduw als in halfschaduw goed voelt.

Kunnen Annabellen in de volle zon?

De bekende Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ met enorme bollen witgroene, witte bloemenheeft het liefst een zonnige plaats, in droge, goed afwaterende grond.