Welke groenten mag een konijn niet eten?

Welke groenten mag een konijn niet eten?

Let goed op de keutels van je konijn, zolang die er goed uit zien, kun je gerust groenvoer blijven voeren. Vooral van de koolsoorten met een vaste krop zoals ijsbergsla, witte kool en rode kool enz. krijgen konijnen snel last. Die soorten kun je dus beter niet geven aan konijnen die een gevoelige spijsvertering hebben.

Welke groente is goed voor konijnen?

Zoals gezegd zijn er goede groeten en groeten die uw konijntje beter niet kan eten. Goede groenten zijn bijvoorbeeld andijvie, bleekselderij, broccoli, komkommer en rucola. Tot de laatste categorie horen bieslook en bonen, erwten en mais, prei en ui, spruitjes en vaste kool zoals rode kool.

Wat mag een konijn eten lijst?

Alfalfa. Andijvie. Bieten. Bleekselderij. Bloemkool. Boerenkool. Broccoli topjes en bladeren. Chinese kool.

Wat is gevaarlijk voor konijnen?

Voorbeelden hiervan zijn kersen, perziken, nectarines, abrikozen, pruimen, avocado’s en olijven. Ook vallen walnoten en bramen hieronder. De hele vrucht is in principe giftig, maar zorg er zeker voor dat je beestje de pit niet te pakken krijgt. In de pit zit namelijk cyanide.

Waar zijn konijnen dol op?

Konijnen zijn dol op de bladeren en stengels van paardenbloemen. Dit kunt u zelf buiten plukken om uw konijn lekker te verwennen. Ook gras valt goed in de smaak bij konijnen. Een gezond dieet voor konijnen bestaat uit weinig droogvoer, voldoende groenvoer, onbeperkt hooi en af en toe fruit.

Kan een konijn appel eten?

Minder geschikt voer voor konijnen: Appels.

Wat vinden konijnen lekker om te eten?

Het gewone hooi is hiervoor uitermate geschikt maar soms kan het voor het konijn ook lekker zijn om een keer af te wisselen en bijvoorbeeld hooi met kruiden te geven. Denk hierbij aan kruidenhooi met kamille, wortel of paardenbloem. En goede en veelgebruikte aanvulling op het hooi is droogvoer.

Hoeveel banaan mag een konijn?

Banaan bevat veel kalium, een overmaat aan kalium kan hartproblemen geven. Slechts een paar keer per week een plakje banaan is dan ook meer dan genoeg. Oud hard brood, wat konijnen heel lekker vinden, mag slechts met mate gegeven worden.

Welk fruit mag een konijn niet eten?

De meeste fruitbomen zijn veilig, met één belangrijke uitzondering: Let op dat je geen vruchten, pitten of takken geeft van steenvruchten (oa. pruimen, perziken, abrikozen, avocado’s, olijven, dadels, walnoten en mango’s. ) De enige uitzondering hierop zijn rijpe kersen, die mogen konijnen wel (met mate).

Kan een konijn komkommer eten?

De conclusie: konijnen kunnen best komkommer eten, maar geef ze niet te veel. Te veel vocht kan diarree veroorzaken. Bouw de hoeveelheid komkommer dus sowieso rustig op als je huisdier hier niet aan gewend is en stop wanneer je merkt dat de ontlasting dunner wordt.