Welke minister president van India werd in 1984 door?

Welke minister president van India werd in 1984 door?

Op 31 oktober 1984 werd premier Indira Gandhi vermoord door twee van haar lijfwachten. Binnen enkele uren hierna werd Rajiv Gandhi gekozen tot premier.

Welke premier werd in 1995 in Tel Aviv vermoord puzzel?

Op 4 november 1995 doodde de orthodoxe student Yigal Amir de Israëlische minister-president Yitzhak Rabin tijdens een vredesmanifestatie in Tel Aviv.

Hoe heet de internationale organisatie van en voor zeer intelligente mensen?

Mensa is een internationale organisatie van en voor zeer intelligente mensen met ruim 100.000 leden. Lid worden kan ieder die op een erkende intelligentietest scoort bij de hoogste 2 procent van de bevolking. Mensa Nederland telt bijna 4.500 leden.

Hoe lang bestaat India?

De geschiedenis van de Republiek India begon op 15 augustus 1947 toen India een onafhankelijk dominion werd binnen het Britse Gemenebest. Op datzelfde moment werd het door moslims gedomineerde noordwesten en oosten van Brits-Indië afgescheiden om het dominion van Pakistan te vormen.

Wat is het lievelingseten van Obelix?

Zijn grootste hobby’s zijn eten (en dan het liefst hele everzwijnen) en met Romeinen vechten. De laatsten delven hierbij altijd het onderspit doordat Obelix onoverwinnelijk is.

Hoe noemt de Israëlische premier?

De huidige president Yitzhak Herzog.

Hoe heet Israëlische premier?

Israël

Hoe hoog moet je IQ zijn voor Mensa?

Omdat de berekening van de IQ-score verschilt per test, wordt in de toelatingseis gebruikgemaakt van percentielscores. Om lid te kunnen worden van Mensa moet men aantonen dat men een IQ heeft in het 98e percentiel of daarboven.

Wie heeft het hoogste IQ van de wereld?

Slimme Kim (geboren in 1962) heeft een gemeten IQ van 210. Even voor de duidelijkheid: het gemiddelde IQ ligt op 100.

Waar wonen de slimste mensen in Nederland?

De regio Eindhoven, waar ook Helmond en Veldhoven onder vallen, behoorde sinds januari voor het derde achtereenvolgende jaar bij de zeven slimste regio’s ter wereld.