Welke rangen zijn er bij de politie België?

Welke rangen zijn er bij de politie België?

Agent van politie : Aspirant inspecteur van politie : Inspecteur van politie : Aspirant hoofdinspecteur van politie : Hoofdinspecteur van politie : Aspirant commissaris van politie : Commissaris van politie : Hoofdcommissaris van politie :

Wat zijn de rangen bij de politie?

Aspirant: één streep. Surveillant: twee strepen. Agent: drie strepen. Hoofdagent: vier strepen. Brigadier: twee lauwerkransjes met in het midden een kroontje met zwaard.

Wat is de hoogste rang bij de politie?

Eerste hoofdcommissaris is sinds 2013 de hoogste rang bij de Nederlandse politie.

Wat is eerste inspecteur?

Vanaf 2016 wordt in de hiërarchie ook rekening gehouden met het aantal jaren dienst: de graadbenamingen van politiepersoneel worden voorafgegaan door de kwalificatie ‘eerste’ (bv. ‘eerste inspecteur’) wanneer men minstens 13 dienstjaren heeft vervuld in een bepaalde graad.

Welke rang is brigadier?

Brigadier is een rang bij de Nederlandse politie, geklasseerd tussen hoofdagent en inspecteur. Er is geen verschil in de opsporingsbevoegdheid van een agent met deze rang en de politiemedewerkers met de rang aspirant, surveillant, agent en hoofdagent, met uitzondering van de buitengewoon opsporingsambtenaar (boa).

Wat is het salaris van een politieagent?

Check je salaris! Het aanvangssalaris van een Politiepersoneel bedraag meestal tussen de € 1.815 en € 3.014 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 2.116 en € 3.489 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Hoe herken je politie in burger?

Wanneer zij in burger zijn, kan je hen herkennen aan de feloranje interventiearmband (zie afbeelding) waarop ook weer het logo afgebeeld staat. Politiemensen dragen ook steeds een legitimatiekaart (zie afbeelding) bij zich, vraag gerust om deze kaart te mogen zien alvorens je de persoon binnenlaat.

Hoeveel verdient een rechercheur netto?

Formeel is dit de functie senior tactische opsporing. Dit is een functie die start in schaal 8 met bijbehorend salaris van minimaal € 2.715,- (peildatum juli 2020). Bij goed functioneren groei je door naar de functie operationeel specialist op hbo-niveau met een salaris tot maximaal € 4.244,- (salarisschaal 9).

Wat verdien je als brigadier?

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Brigadier Afhankelijk van de instroomleeftijd en ervaring wordt de hoogte van het inkomen vastgesteld. Dit ligt tussen de €1312 en €2164 bruto per maand gedurende de opleiding. Na je opleiding verdien je maximaal €3100 per maand (CAO bepaald).

Hoeveel verdien je als inspecteur?

Als Inspecteur mag je je verwachten aan een gemiddeld salaris van 42.600 €. Het gemiddelde loonbereik als Inspecteur ligt tussen 35.700 € en 52.100 €.