Welke regio ligt het Gran Sasso massief?

Welke regio ligt het Gran Sasso massief?

De Gran Sasso d’Italia (vertaald: grote steen van Italië) is een bergmassief op de grens van de provincies L’Aquila en Teramo in het Nationaal Park Gran Sasso e Monti della Laga. Onderdeel van het massief is de Corno Grande (2912 m), de hoogste berg van de Apennijnen.

Waar ligt de berg Gran Sasso?

Gran Sasso

Hoe heet de zee bij Kroatie?

Naar Kroatië ga je vooral voor de sfeervolle steden, de prachtige watervallen en de bijzondere eilanden. Maar na het bekijken van al die bezienswaardigheden is het ook fijn om even niets te doen. Genieten van een wit strand, zwemmen in de knalblauwe Adriatische zee en lekker tot rust komen.

Wat betekent Abruzzo?

abruzzo = Italië: Abruzzen. Wijngebied tussen de Apennijnen aan de Adriatische Zee. Montepulciano d`abruzzo (druivenras) is de bekendste rode wijn en de Trebbiano d`Abruzo de witte wijn. abruzzo = Italië: Abruzzen.

Hoe heet de zee tussen Italië en de Balkanlanden?

De Adriatische Zee (Italiaans: Mare Adriatico, Sloveens: Jadransko morje/Jadran, Kroatisch en Bosnisch: Jadransko more, Servisch: Јадранско море, Albanees: Deti Adriatik, Latijn: Hadriaticum) is een randzee van de Middellandse Zee tussen het Apennijns Schiereiland en het Balkanschiereiland.

Waar ligt de Matterhorn in Zwitserland?

De Matterhorn (Italiaans: Cervino