Welke roddelbladen zijn er?

Welke roddelbladen zijn er?

Libelle (Sanoma) 1.626.000. Donald Duck (Sanoma) 1.431.000. Linda. (Mood for Magazines) 1.198.000. Vrouw (TMG) 1.140.000. Margriet (Sanoma) 1.059.000. Privé (TMG) 1.021.000. Veronica Magazine (Sanoma/Veronica Uitgeverij) 975.000. Quest (G+J) 961.000.

Hoe lang bestaat weekblad Story?

Het weekblad Story is een Nederlands roddelblad opgericht in februari 1974 dat wekelijks wordt uitgegeven door het uitgeversconcern Sanoma Media Nederland. Story was het eerste echte roddelblad van Nederland.

Wat betekent roddelblad?

roddelblad – zelfstandig naamwoord uitspraak: rod-del-blad 1. tijdschrift met uitgebreide persoonlijke verhalen over bekende personen ♢ je kunt dat niet zomaar geloven, het stond in een roddelblad!

Wat is roddeljournalistiek?

Roddeljournalistiek is niks nieuws. Sinds de jaren 70 kwamen roddelbladen als paddenstoelen uit de grond. De focus van dit type nieuwsblad lag niet zozeer op het bedrijven van zorgvuldige journalistiek, maar op het speculeren over het privéleven van publieke figuren. Soms gebaseerd op feiten, soms puur op geruchten.

Hoeveel tijdschriften zijn er in Nederland?

Hoeveel titels worden er eigenlijk in Nederland uitgegeven? Dat is nog best lastig te bepalen. Op de Wikipedia-pagina’s ‘Lijst van tijdschriften in Nederland’ en ‘Lijst van Nederlandstalige vrouwentijdschriften’ staan circa 300 bladen vermeld (januari 2021).

Hoeveel mensen lezen roddelbladen?

Roddelbladen hebben de naam vooral door vrouwen te worden gelezen, maar bijna één op de drie mannen leest ze eveneens. Dit blijkt uit onderzoek van Readly onder de eigen gebruikers.

Hoe duur is de Story?

Story elke week in je brievenbus ontvangen? Kies dan voor een abonnement. Voor slechts € 9,60 per maand ontvang je Story elke week. Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws?

Wat staat er in prive?

Beroemdheden in beeld Dagelijks op de hoogte van het laatste entertainment- en showbizznieuws op de Telegraaf online en in de krant zelf. Wekelijks verschijnt het tijdschrift Privé.

Wie is de hoofdredacteur van prive?

Privé is het grootste Nederlandse roddelblad. Oprichter en eerste hoofdredacteur was de journalist Henk van der Meijden, afkomstig van De Telegraaf, waarin hij al jaren vóór het weekblad in 1977 ontstond een Privé-pagina verzorgde. Evert Santegoeds is de huidige hoofdredacteur.

Hoe schrijf je een roddelblad?

Is het ‘de roddelblad’ of ‘het roddelblad’? Het is ‘het roddelblad’, want roddelblad is onzijdig.