Welke roots heeft Nafi Thiam?

Welke roots heeft Nafi Thiam?

Thiam, dochter van een Belgische moeder en een Senegalese vader, doet sinds haar zevende aan atletiek en is actief bij de Luikse atletiekclub RFC Liégeois, waar ze wordt getraind door Roger Lespagnard.

Wie is de vriend van Nafi Thiam?

Pittomvils was aangesloten bij Looise Atletiekvereniging. Hij stapte over naar Vilvoorde AC. Daarnaast komt hij uit voor het Nederlandse AV Unitas in Sittard en het Franse Amiens Université Club Athlétisme. Hij is de vriend van olympisch en wereldkampioene op de zevenkamp Nafi Thiam.

Wat heeft Nafi Thiam gedaan?

Nafissatou Thiam doet sinds haar zevende aan atletiek. In 2016 werd ze olympisch kampioen. Ze haalde het wereldrecord hoogspringen met een sprong van 1m98. In 2017 werd ze wereldkampioen zevenkamp.

Welke onderdelen meerkamp vrouwen?

60 meter horden. Hoogspringen. Kogelstoten. Verspringen. 800 meter.

Waar bestaat 7 kamp uit?

De 7-kamp bestaat uit: 100 m horden, verspringen, kogelstoten, hoogspringen, 200 m, speerwerpen en een afsluitende 800 meter.

Hoeveel weegt een bal voor kogelstoten?

Jongens junioren A stoten met 6 kg. Dames Senioren/Masters stoten met 4 kg* Heren Senioren/Masters stoten met 7,25 kg*

Hoe zwaar is kogel bij kogelslingeren?

De kogel bij de mannen is 7,26 kilogram zwaar (16 Engelse ponden), bij de vrouwen 4 kilogram. De werpring meet 2,135m (7 voet) in doorsnede, gelijk aan de ring bij het kogelstoten, maar kleiner dan de ring bij het discuswerpen.

Hoe werkt puntentelling 7 kamp?

De baanonderdelen zijn 100 meter horden, 200 meter en 800 meter hardlopen. De veldonderdelen zijn hoogspringen, kogelstoten, verspringen en speerwerpen. De prestaties van elk onderdeel worden omgerekend naar punten. Deze punten worden vervolgens bij elkaar opgeteld waarna een ranglijst kan worden opgesteld.

Hoelang duurt een zevenkamp?

Algemeen. Voor mannen wordt indoor een zevenkamp gehouden, die twee dagen duurt. In tegenstelling tot outdoor wordt er indoor geen tienkamp afgewerkt, omdat discuswerpen en speerwerpen binnen niet mogelijk zijn.

Wat is wereldrecord verspringen?

Het wereldrecord verspringen voor mannen is 8.95m en het staat op de naam van Mike Powell. Het wereldrecord verspringen voor vrouwen is 7.52m en het staat op de naam van Galina Chistyakova. Meet maar eens na hoe ver dit is. Deze atleten kunnen dus met gemak dwars over een straat springen!