Welke Segway mag op de openbare weg?

Welke Segway mag op de openbare weg?

In Nederland dienen de Segway i2 & x2 SE en de Ninebot by Segway E+ bij gebruik op de openbare weg verzekerd te zijn. Deze producten zijn motorrijtuigen in de zin van de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM).

Is de Segway Ninebot G30 max toegestaan in Nederland?

Helaas vallen de Ninebot Kick Scooter E en F-series, alsook de Ninebot Kick Scooter Max G30 hier niet onder. Voor een uitgebreidere lijst met legale elektrische steps in Nederland die niet verboden zijn kun je terecht op de website van de RDW.

Welke e scooter mag op de openbare weg?

De maximumsnelheid is 18 kilometer per uur. De meeste elektrische (scooter)steps zijn niet toegestaan op de openbare weg. Je mag alleen de weg met een e-step op als de overheid (RDW) het type heeft aangewezen als bijzondere bromfiets. Zo zijn bijvoorbeeld de Segway en Swing wel toegestaan.

Welke elektrische step mag op de weg 2022?

Dus welke elektrische step mag op de weg? Momenteel geldt dit alleen als het is goedgekeurd door de RDW. De legalisering is op basis van elektrische step met kenteken. Volgens het minister wil dat iedfere fabrikant haar elektrische step modellen laat goedkeuren voor de RDW.

Is de Segway Ninebot es4 legaal?

In Nederland mag de elektrische step niet op de openbare weg. Een E-step gebruiken is niet toegestaan, omdat het voertuig eerst goedgekeurd moet worden door de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW).

Welke elektrische step mag op de weg RDW?

Elektrische scooterstep Iedere elektrische step met een oplaadbare batterij wordt als snorfiets gezien. Je mag alleen met een elektrische scooterstep de openbare weg op wanneer deze is goedgekeurd door de RDW.

Wat is de boete voor een elektrische step?

En dus zie je veel elektrische steps rondrijden, zelfs al mogen ze officieel niet gebruikt worden. Je riskeert daarmee een boete van €380,- en dat je step in beslag wordt genomen. Mocht je wel worden aangehouden, dan kan het dus een duur geintje worden.

Waarom mag je niet met een elektrische step op de weg?

Waarom zijn veel e-steps niet toegestaan op de openbare weg? Elektrische steps worden gezien als motorvoertuig. Ze moeten daarom aan voertuigeisen voldoen. Er zijn eisen voor bijvoorbeeld fietsen, e-bikes, bromfietsen, motorfietsen en auto’s.

Welke step legaal?

In Nederland is een elektrische step pas toegestaan wanneer deze door het RDW is goedgekeurd. Het RDW dient deze e-steps eerst aan te wijzen als ‘elektrische bromfiets’. Dit betekent dat je niet zomaar met je elektrische step de weg op mag.

Is de stoep de openbare weg?

De stoep behoort tot de openbare weg, dus dat mag ook niet. Voor e-steps die wel zijn goedgekeurd, geldt dat ze ook niet op de stoep mogen.