Wie is de moeder van Walter Bouterse?

Wie is de moeder van Walter Bouterse?

Desiré Delano (Desi) Bouterse (Domburg, 13 oktober 1945) is een Surinaams politicus. Hij was de president van Suriname van 12 augustus 2010 tot 16 juli 2020. Van 1980 tot 1988 was hij dictator en voerde hij een militair bewind in Suriname.

Wie is Walter Bouterse?

Walter Bouterse is de zoon van Dino Bouterse. Die is in maart 2015 de VS veroordeeld tot ruim zestien jaar cel voor onder andere drugs- en wapenhandel en het verschaffen van valse paspoorten.

Waar is Anton de Kom overleden?

Anton de Kom

Waar is Ronnie Brunswijk?

Ronnie Brunswijk (Moengotapoe, 7 maart 1961), bijnaam Bigi Bravo, is een Surinaams-Aukaanse politicus, ondernemer, oud-rebellenleider en veroordeeld bankovervaller en drugsdealer. Hij is sinds 2020 vicepresident van Suriname.

Waar is Dino Bouterse?

Sinds augustus 2013 verblijft Dino Bouterse in het Metropolitan Correction Center, een gevangenis midden op Manhattan.

Waarom ging Anton de Kom in het verzet?

De Kom kwam in Nederland op voor de emancipatie en burgerrechten van Surinamers. Zo hield hij lezingen op scholen over het Nederlandse slavernijverleden, schreef hij politieke essays en ging hij naar communistische en antikoloniale bijeenkomsten.

Waarom was Anton de Kom naar Nederland gegaan?

Zijn vader werd vlak voor de afschaffing van de slavernij in 1863 geboren als slaaf op de plantage Molhoop. Anton haalt zijn boekhouddiploma in Suriname, maar hij kan door het racistische beleid geen goede baan krijgen. Hij vertrekt naar Nederland om daar zijn geluk te beproeven. In 1921 arriveert De Kom in Nederland.

Waarom kwam Anton de Kom naar Nederland?

Anton de Kom groeide op in Suriname als zelfbewuste en ambitieuze jongen. Hij wond zich erover op dat hij als donkere man nooit dezelfde kansen zou krijgen op promotie als witte, of lichtgekleurde mensen. In 1920 vertrok hij naar Nederland waar hij een baan kreeg als assistent-boekhouder in Den Haag.

Waar is Anton de Kom begraven?

Anton de Kom

Waar is Anton de Kom geboren?

Anton de Kom