Wie ontdekte in 1923 het graf van Toetanchamon?

Wie ontdekte in 1923 het graf van Toetanchamon?

Op 16 februari 1923 werd de grafkamer van Toetanchamon geopend door een archeologenteam onder leiding van de Britse archeoloog Howard Carter. Al in 1922 was het graf gevonden in de Vallei der Koningen. Het graf van Toetanchamon is een van de weinige graven die niet geplunderd is door dieven of al eerder is opengemaakt.

Wat werd er gevonden in het graf van Toetanchamon?

In 1922 stuitte de Britse archeoloog Howard Carter op het graf van de Egyptische koning Toetanchamon. De vondst van de mummy met het beroemde gouden masker was maandenlang wereldnieuws. In het graf werden ruim 3000 voorwerpen gevonden die ons helpen het leven van Toetanchamon beter te begrijpen.

Welke Egyptische farao werd in 1922 gevonden?

De ontdekking van het graf van Toetanchamon was de opzienbarendste archeologische vondst van de vrijwel ongeschonden rustplaats van een oud Egyptische farao in de Vallei der Koningen op 4 november 1922 door Howard Carter.

Waar is het graf van Toetanchamon?

Toetanchamon

Hoe noem je het graf van een farao?

Daarvoor zijn hij en zijn broer uit hun dorp gehaald. De piramide wordt het graf voor de koning, farao Cheops.

Wat is de vloek van de farao Toetanchamon?

Hij zou zijn getroffen door de vloek van Toetanchamon: wie diens graf schendt, zou later te maken krijgen met rampspoed. Mensen die andere farao’s lastigvielen, zouden te maken krijgen met soortgelijke vloeken. Tenminste, dat geloofden veel mensen.

Waar is het dodenmasker van Toetanchamon?

Het gouden dodenmasker van de Egyptische farao Toetanchamon staat opnieuw tentoongesteld in het Egyptisch Museum in Caïro. De voorbije maanden werd het beroemde masker gerestaureerd nadat een haastige herstelling met superlijm duidelijke sporen had nagelaten. Het masker raakte beschadigd in augustus 2014.

Welke piramide Toetanchamon?

Niet lang na de ontdekking van de tombe van farao Toetanchamon werd nog een andere, intacte grafkelder gevonden, ditmaal vlak bij de Grote Piramide van Gizeh.

Wat neemt een farao mee in zijn graf?

Het lichaam moest daarom na de dood goed geconserveerd worden. De Ba, als vogel met mensenhoofd, fladdert boven de mummie. Egyptenaren konden de Ba van een overledene in stand houden door voedsel, drank, meubilair, spelletjes of wapens mee te geven in het graf.

Welke farao’s zijn nog niet gevonden?

En dat betekent dat Nefertiti ook nog steeds niet gevonden is. De Britste egyptoloog Nicholas Reeves, en de Egyptische regering, waren er bijna helemaal zeker van: de laatste rustplaats van koningin Nefertiti zou zich bevinden in een geheime ruimte achter de graftombe van farao Toetanchamon.