Wie speelt Corleone’s adviseur in The Godfather?

Wie speelt Corleone’s adviseur in The Godfather?

Hij werd gespeeld door Robert Duvall in de films. Hij is de onofficieel geadopteerde zoon van Vito Corleone en is de familieadvocaat en consigliere (raadgever) en juridisch adviseur.

Welke acteur werd wereldberoemd als Michael Corleone in The Godfather?

Verhaal. The Godfather Part II vertelt twee parallelle verhaallijnen. Een verhaal vervolgt de eerste film en volgt het leven van Michael Corleone (Al Pacino), eind jaren vijftig, nadat hij hoofd is geworden van een maffiafamilie.

Waarom is de Godfather zo goed?

The Godfather is een stuk gewelddadiger (lees: paardenkop in bed, huiselijk geweld, brute afrekeningen), heeft een vééél langere lengte (de film duurt 2 uur en 55 minuten), ziet er qua camerawerk, belichting en locaties compleet anders uit én bevat veel meer drama en diepgang.

Wie speelt Corleone’s juridisch?

James Caan – Sonny Corleone Sonny, de oudste zoon van Don Corleone, is een heethoofd die extreem beschermend is ten opzichte van zijn familie, met name naar zijn zus Connie (Talia Shire) toe. Hij wordt uiteindelijk gedood door de familie Barzini.

Waar is de film The Godfather opgenomen?

The Godfather werd namelijk opgenomen in het dorpje Oost-Siciliaanse Savoca, wat in de film doorgaat voor het dorp Corleone (het echte Corleone was al veel te modern om te fungeren als decor voor het verhaal).

Hoeveel delen The Godfather?

The Godfather verscheen in 1972 in de bioscopen en wegens enorm succes werd in 1974 een vervolg gemaakt. 15 jaar later werd het derde en laatse deel opgenomen. In totaal dus drie films waarin het reilen en zeilen van de mafia nader wordt toegelicht.

Waar kan ik de Godfather kijken?

De film is nu te zien op Pathé Thuis, Amazon Prime Video en Ziggo On Demand.

Wie is de regisseur van de Godfather?

The Godfather

Hoeveel films zijn er op de wereld?

Bij de meest uitgebreide filmdatabase op het internet, http://www.imdb.com , zijn er 2,093,185 titels bekent. Dit zijn niet alleen films maar ook series.

Wat is een goede film op Netflix?

9.3. The Shawshank Redemption (1994) drama / misdaad • Frank Darabont. 9.0. Schindler’s List (1993) oorlog / drama • Steven Spielberg. 8.9. David Attenborough: A Life On Our Planet (2020) 8.8. Inception (2010) 8.8. Fight Club (1999) 8.7. The Matrix (1999) 8.7. Goodfellas (1990) 8.6. Se7en (1995)